
Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry
Aholaisten Luomutilan vihanneksissa maistuu maailman puhtain pohjavesi, pohjolan valoisat kesäyöt sekä viljelijöiden intohimo ja periksiantamattomuus.
Luomuvalkokaali ja luomupunakaali
Brassica oleracea var. capitata
Valkokaali on kaalien kunkku. Se kuuluu vanhimpiin tunnettuihin vihanneksiin, jonka viljely on alkanut Välimeren seudulla jo 2500 vuotta sitten.
Luomukeräkaali on monikäyttöinen vihannes. Raakana se maistuu sellaisenaan, tai raasteissa ja salaateissa. Kypsennettynä se sopii mm. keittoihin, kääryleisiin ja leivonnaisten täytteeksi. Punakaalia voi käyttää valkokaalin tapaan tuomaan iloista väriä raasteisiin ja laatikoihin. Maitohappokäymisen avulla puna- ja valkokaalista tehdään terveellistä hapankaalia.
Keräkaalit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, betakaroteenia, folaattia sekä E- ja K-vitamiinia. Lisäksi kaaleissa on kalsiumia, kaliumia, mangaania, rautaa ja seleeniä.
Mini-romainesalaatti, luomu
Mini-romainesalaatti on uusi suosikkisalaatti valikoimassamme. Se on maukas, makeahko ja erityisen rapea. Mini-romainesalaatti sopii rouskuteltavaksi sellaisenaan tai salaatteihin joko yksin tai muiden salaattilajikkeiden kanssa. Se on napakka ja pienen kokonsa myötä rapea kauttaaltaan.
Mini-romainesalaattia käytetään makeutensa vuoksi usein cesar-salaateissa. Se soveltuu myös lämmitettäväksi esimerkiksi grillissä, pannulla ja vesikattilassa tai -hauteessa.
Mini-romainesalaatti säilyy hyvin jääkaapissa. Sen kaunis, leveä ja paksu lehti sopii mainiosti myös koristamaan kesäisiä ruokavateja. Mini-romainesalaattimme, kuten kaikki tuotteemme, on sertifioitu luomutuote ja kasvatettu ilman kemiallisia torjunta-aineita tai synteettisiä lannoitteita.
Luomusalaattifenkoli
Foeniculum vulgare var. Azoricum
Salaattifenkoli on vihanneskorin kaunokainen. Fenkolin maku on makeahko ja mausteinen, raakana anikseen vivahtava. Kypsennettäessä maku mietonee. Se ei tarvitse muuta esikäsittelyä kuin huuhtomisen.
Raaka luomusalaattifenkoli sopii raasteena tai suikaleina salaatteihin, dippivihanneksiksi tai juustolautaselle. Fenkoli tuo hienostuneen säväyksen keittoihin, pataruokiin ja gratiineihin. Grillattuna se on erityisen herkullista, varsinkin jos sitä esikeittää hetken.
